Starostové pro občany

Kraj začal s výstavbou výjezdových stanic pro záchranáře. První bude stát v Telči

Začátkem ledna se naplno spustily stavební práce na Batelovské ulici v Telči, kde by za rok mělo stát nové výjezdové stanoviště Zdravotnické záchranné služby Kraje Vysočina.

Oficiální zahájení stavby se uskutečnilo 18. ledna 2024 setkáním představitelů Kraje Vysočina se zhotovitelem a také zástupci města. Přestěhování stanice na okraj Telče, do Batelovské ulice, výjezdy záchranářům značně usnadní. Navíc budou v těsné blízkosti tahů II/406 a II/112 ve směru na Jihlavu a Pelhřimov. 

Podoba stanice bude respektovat současnou krajskou praxi, objekt bude typově podobný ostatním výjezdovým  stanovištím v regionu. Půjde o výjezdové stanoviště nové generace s fotovoltaikou. Jednopodlažní budova bez sklepení se dvěma garážovými stáními pro sanitky nabídne také zázemí pro výjezdovou posádku a sklady. Součástí stavby bude i menší přilehlé parkoviště. Z Batelovské ulice by měli záchranáři poprvé vyjet začátkem roku 2025.

Kraj Vysočina bude na stavbu čerpat evropské peníze z Regionálního akčního plánu, které pokryjí 85 % výdajů. Za přispění dotace plánuje Kraj ještě v letošním roce zahájit práce na stavbě nových výjezdových stanic pro záchranáře v Humpolci a Bystřici nad Pernštejnem, připravuje se i investice do novostaveb pro záchranáře ve Velkém Meziříčí, Pacově a Náměšti nad Oslavou.