Starostové pro občany

Kraj Vysočina dokončil stavbu nové sportovní haly ve Žďáře nad Sázavou

Cena stavby byla 143 mil. Kč, spolufinancováno Městem Žďár nad Sázavou ve výši 27,4 mil Kč. Zhotovitelem stavby je PKS stavby a.s. Hala bude k dispozici pro pravidelnou výuku tělesné výchovy především VOŠ a SPŠ Žďár nad Sázavou a krajskému gymnáziu. Vyžití však poskytne také místní střední zdravotnické škole a vyšší odborné škole zdravotnické.

V odpoledních hodinách bude sportovní hala dostupná místním sportovním organizacím i širší veřejnosti, nabídne další sportovní zázemí pro aktivní trávení volného času a zatraktivní hodiny tělesné výchovy. Stavba trvala zhruba rok a půl a hala je nyní jedním z nejmodernějších vnitřních sportovišť na Vysočině.

Sportovní hala o půdorysu 55 na 47 metrů je vysoká něco málo přes 11 metrů. Hlavní objekt je přizpůsoben pro provozování  florbalu, basketbalu, volejbalu, házené a tenisu. K severní straně je k tělocvičně přisazen obdélníkový prostor sloužící jako lezecká stěna. K dispozici je hned několik šaten s umývárnami, zázemí pro učitele, technické prostory, nářaďovny, projekt počítal také s posilovnou. Projekt počítá i se zázemím pro fandící veřejnost – galerií s kapacitou 60 diváků a výhledem do sportovní haly. V tělocvičně, která může být v případě potřeby rozdělena až na tři samostatné sportovní sektory, dále i v malém i velkém cvičebním sále je navržena sportovní odpružená šetrná podlaha. Všechny sály jsou obloženy akustickými panely. Hlavní sál je vybaven zvukovou aparaturou. K hale přísluší také nový tenisový kurt. Venkovní úprava hlavního objektu umožní prorůstání popínavých rostlin – využita bude trelážová síť. Objekt je bezbariérový. U novostavby je vybudováno nové parkoviště s 18 stáními.