Starostové pro občany

Starostové pro občany (STO) jednali v Třešti

V Třešti v Restauraci U Kapra se sešli 11. 4. 2016 Starostové pro občany. Letos to bylo již druhé setkání, kterého se zúčastnili jak členové hnutí, tak jeho příznivci.

Od minulého sněmu, který se konal 11. 2. v Jiřicích, došlo ke změně stanov a byl zaslán návrh na Ministerstvo vnitra ČR o zápis sídla hnutí na adresu Police 131, 675 34 Police. Sněm změnil i počet členů představenstva z pěti na šest.

Na programu jednání byla hlavně příprava kandidátky pro krajské volby, které budou na podzim letošního roku. Starostové pro občany postaví do voleb 49 starostů a jednu místostarostku. Každý okres bude zastupovat deset kandidátů, které si vybrali a dali jim důvěru voliči v komunálních volbách v roce 2014. Nepředkládáme našim voličům žádné námi stanovené pořadí s těmi „nejlepšími kandidáty“, jak nám je servírují ostatní strany na prvních místech, ale výběr necháváme na voličích. Ze starostů, kteří budou na kandidátce v abecedním pořadí, si mohou všichni vybrat své favority preferenčním hlasem.

Naše hnutí není spojeno s žádnou politickou stranou a uveřejnilo prohlášení, že do letošních krajských voleb nebude společně kandidovat s žádným politickým hnutím ani stranou. Nabídek od kandidujících subjektů pro případnou spolupráci bylo od konce loňského roku několik. V současné době se sestavuje volební program našeho hnutí, který bude stručný a výstižný. Naši starostové jsou v denním kontaktu s našimi občany a velice dobře znají jejich potřeby a problémy, proto program bude hlavně zaměřen na ně a jejich priority a samozřejmě i na chod a činnost měst, městysů a obcí. V posledních letech se převážně malé obce na Vysočině poněkud vzdalují zástupcům, kteří řídí celý kraj a tak nějak nikoho jejich problémy už ani nezajímají.

Naši zákonodárci podporováni některými našimi kolegy v jiných stranách schvalují zákony, které jdou výslovně proti našim obcím a občanům a velice nám všem komplikují život. Naše hnutí chce tuto situaci změnit. Nemáme žádné tučné finanční příspěvky od státu, jako ostatní strany, které s nimi, jak vidíme v posledních letech, neumí ani rozumně hospodařit.

Pokud chcete vědět víc o našem hnutí a sledovat aktuální dění, podívejte se naše webové stránky www.starostoveproobcany.cz nebo facebook. Pokud podpoříte naše hnutí ve volbách, budeme moc rádi.

 

Karel Janoušek

předseda STO