Starostové pro občany

Tisková zpráva: Starostové z Vysočiny postavili do senátní voleb v kraji silné kandidáty

Do obou obvodů v Kraji Vysočina, ve kterých se bude volit nový senátor či senátorka, vysílá hnutí Starostové pro občany silné kandidáty. „Nemuseli jsme dlouho přemýšlet, volba byla vcelku jasná, oba kandidáti jsou dlouholetí a hlavně úspěšní představitelé svých samospráv“, říká Jan Sedláček, předseda hnutí Starostové pro občany.

Do boje o senátní obvod Žďár nad Sázavou tak hnutí vysílá starostu obce Vír Ladislava Stalmacha. Současnému předsedovi senátu se na Pelhřimovsku postaví starostka města Červená Řečice Zdeňka Bečková.

Oba zástupci starostů jsou v regionu známými a uznávanými osobnostmi. To ostatně potvrzuje i Miroslav Jirků starosta Jiřic na Humpolecku, který je jedním z regionálních starostů podporujících kandidátku Zdeňky Bečkové. Paní starostka je známá také  díky svým postojům k nevyřešeným církevním restitucím, které dlouhou dobu zcela blokovaly rozvoj Červené Řečice. Sympatická a úspěšná paní starostka by tak pro voliče mohla být zajímavou alternativou ke stávajícímu předsedovi senátu.

Také žďárský kandidát Ladislav Stalmach není v regionu neznámou osobností.  V poslední době se s jeho jménem mohla veřejnost setkat například ve spojení s bojem starostů o zachování venkovských pošt nebo při otázkách  spojených s odpadovým hospodářstvím. Bez zajímavosti nejsou ani úspěchy, kterých se pod jeho vedením dočkala obec Vír, Vesnice Vysočiny roku 2010.

Kontakty pro média:

Jan Sedláček, předseda hnutí Starostové pro občany; tel.: 724 076 338

Ladislav Stalmach, starosta obce Vír; tel.: 605502650

Zděňka Bečková, starostka města Červená Řečice; tel.: 603275005

28